Welkom

Welkom op Personae.nl

  • Competente, gemotiveerde medewerkers om onze organisatiedoelen mee te realiseren. 
  • Medewerkers die samenwerken en innovatie zien als de sleutel tot succes. 
  • Meetbaar rendement van opleiden en dat het liefst op korte termijn. 
  • Dus niet alleen rendement voor de werknemer maar ook voor de organisatie. 
  • Extra winst in geld en in competenties. 
Organisatieontwikkeling en veranderingstrajecten veel succesvoller maken. 
Werkend leren en lerend werken. 
 

Doe de HPO Scan!

Hoe vitaal is uw organisatie? Hoe staat het met de leer- en veranderkracht? Door de HPO-Scan te doen, kunnen leidinggevenden en HRM'ers - maar ook directieleden en ondernemingsraden - alvast zien waar ze staan.
 


Boeken

De High Performance Organisatie: een integrale aanpak

Nr.1 bestseller op managementboek.nl en managementboek van de week op managernet.nl

Meer informatie
Bestel dit boek nu online

Rendement van leren en veranderen

Nr.1 bestseller in de top 5 HRM Boeken! Prijs incl. verzendkosten: € 27,50

Meer informatie
Bestel dit boek nu online
Nieuws

Haal medewerkers uit hun comfortzone.

Hoe haal je een zo hoog mogelijk rendement uit het opleiden van je personeel? Voor die vraag worden HR-medewerkers nogal eens gesteld. Het antwoord daarop is helaas niet zo eenvoudig te geven. P&Oactueel bevroeg twee deskundigen en ontving twee radicaal andere visies.

2e Nationale NOBTRA congres "Het nieuwe leren"

Een leuke training met een leuke trainer op een mooi verzorgde locatie, garandeert de volgende dag op de werkvloer nog geen blijvende verandering.

Master Human Development gebruikt boek van Jan den Breejen

Bij de NVAO-erkende Masteropleiding 'Human Development' wordt het boek 'De High Performance Organisatie: een integrale aanpak van leren en veranderen' als het leerboek bij de module 'Training in Organisaties'.

Nieuwe HBO-opleiding gebaseerd op boek van Jan den Breejen

De keuze om Jan den Breejen zijn boek 'De High Perfomance Organisatie: een integrale aanpak' als basis voor het onderwijsprogramma 'Integrale Organisatie Vernieuwing' van de Hogeschool van Amsterdam heeft te maken met de toegenomen concurrentiepositie van bedrijven in de industriële sector.

Doe het eens... anders om

Het klassieke top-down management werkt niet meer. De snelheid waarmee de wereld verandert en de toegenomen concurrentie, maakt dat het klassieke management ervoor zorgt dat bedrijven en organisaties te traag reageren op ontwikkelingen van buitenaf.

Boek staat op nr 1!

Het boek 'De High Performance Organisatie; een integrale aanpak' van Jan den Breejen staat op nummer 1.
Meer nieuws
Drs. Jan D. den Breejen CM CT
Drs. Jan den Breejen CT (1963) is directeur en senior adviseur van Personae®. Hij werkt daarnaast part time als senior opleidingsmanager, organisatieadviseur, coach en trainer bij de Schouten & Nelissen Groep in Zaltbommel. Bij leren denken de meeste mensen aan opleiden en trainen; een netjes geplande gebeurtenis in een lokaal. Dat biedt een veilige leeromgeving. Aardige docenten/trainers werken een uitgeschreven curriculum af aan de hand van studiemateriaal met oefeningen.
Meer informatie
Artikelen & Publicaties
De High Performance Organisatie, leren en het veranderen van organisatiecultuur
Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat de vijf pijlers van de High Performance Organisatie (HPO) zijn: kwaliteit van het management, openheid en actiegerichtheid, langetermijn-gerichtheid, continue verbetering en kwaliteit van de medewerkers.

De Happy HPO-er
Zelfsturende medewerker cruciale succesfactor voor werkgever. Bekijk hier de PDF

Leren en werken in balans
Opleiding van werknemers speelt een essentiële rol in het realiseren van de bedrijfsdoelstellingen. Als HR-manager moet u goed kijken welke kennis u al in huis heeft en welke nog niet.

Darwin 'steunt' onwikkelingsvisie
Het boek 'De High Performance Organisatie: een integrale benadering' van Jan den Breejen verscheen eerder dit jaar op de longlist van de verkiezing Managementboek 2010. Een bijzondere prestatie. Helaas stond de titel niet in de shortlist. Het maakt de schrijver niet uit. 'Dat ik mensen aan het denken zet, vind ik veel belangrijker.'

Lerend veranderen loont.
Lerend veranderen loont. Dat stelt Jan den Breejen in zijn nieuwste boek "De High Performance Organisatie, een integrale aanpak" (Kluwer, 2009). Normaal gesproken mislukt 80% van organisatieverandering en scoort HRD als laagste in de klas voor wat betreft de toegevoegde waarde. Maar als je de twee integreert, dan gaat het "knallen."

'De werkvloer is de sleutel'
Onlangs verscheen bij uitgeverij Kluwer het boek De High Performance Organisatie: een integrale aanpak, van Jan den Breejen. Alleen al uit de titel van dit lijvige boekwerk valt de ambitie van de auteur af te lezen.

'Op de werkvloer stikt het van de goede ideeën'
Hardinxvelder Jan den Breejen, werkzaam als opleidingsmanager voor het bekende training- en opleidingsinstituut ISBW Schouten & Nelissen, legt in een boek van vijfhonderd bladzijdes uit hoe je een High Performance organisatie tot stand kan brengen.

New Times, New Heroes -- Developing High Performance People and Organisations
Since the publication of Peter's and Waterman's In Search Of Excellence and the bestsellers Built to Last and Good to Great by Collins, there has been a lot of interest in the characteristics of High Performance Organisations (HPOs). This interest has increased strongly due to changes in the competitive environment of organisations over the last decade.


Fluid Leadership: Style Traits for Today's Empowering Leaders
Crisis is all over the media. Losing jobs, deficits and bankruptcy cast an ominous shadow on our economic future. We will need leaders to help us move back into prosperity, but has leadership changed?

De zin en onzin van het enneagram
Wanneer met de economie de trainingsmarkt weer aantrekt, wordt links en rechts het enneagram weer uit de kast getrokken, een typologie die een paar jaar terug hoogtij vierde en nu een comeback maakt.

Meer artikelen & publicaties


U kunt Jan Dirk den Breejen bij de Speakers Academy boeken als u een dagvoorzitter of speaker zoekt bij een conferentie of ronde tafel-bijeenkomst.
speakersacademy.nl

Een onderwijskundig goed uitgewerkte schriftelijke assessment van het inzicht van managers in organisatievraagstukken is het Certified Manager examen georganiseerd door het Institute of Certified Professional Managers (ICPM), verbonden aan de James Madision University in de USA.
Lees verder!